Over mij

Gepassioneerd door dieren

Heel het verhaal begint uiteraard bij mij, Laura Lemberechts. Ik ben 27 jaar en enorm gepassioneerd door dieren en dan vooral honden. Mensen die mij kennen kunnen dit zeker en vast bevestigen, ík adem ‘hond’! Mijn eigen 4 honden zijn dan ook mijn hobby, mijn trouwste vriendjes en niet weg te denken uit het dagelijks leven. Maar goed, we gaan beginnen bij het begin … een woordje uitleg over mijzelf.

Van dierenartsassistent...

Toen ik jong was wou ik dolgraag dierenarts worden, ik zag geen enkele andere toekomst voor mij! Op mijn 18 jaar was het dan zover, ik had mijn middelbare studies afgewerkt aan de Tuinbouwschool te Merchtem waar ik Biotechnische Wetenschappen studeerde. De zoektocht kon beginnen. De studie voor dierenarts bleek voor mij niet mogelijk maar ik gaf niet op! Ik moest en zou iets met dieren doen!

Zo kwam ik in 2013 terecht op de campus Natuur&Techniek van HoGent te Melle waar ik begon aan de opleiding tot professionele Bachelor in de Agro- en Biotechnologie, afstudeerrichting dierenzorg. Kort gezegd was dit dé opleiding om dierenartsassistent te worden, the next best thing.

Deze opleiding bleek perfect te zijn voor mij, met dit diploma op zak kon ik overal in de dierensector aan de slag. Maxim en ik leerden elkaar daar kennen, allebei zot van beesten! Ik liep stage bij de Hondenbrigade van de politie in Brussel, ging een week meehelpen op een geitenboerderij, deed nachtwacht bij de geboorte van 2 dolfijnkalfjes in het Dolfinarium te Brugge en tot slot besloot ik mijn laatste stage door te brengen in een dierenartsenpraktijk voor kleine huisdieren. Bij Gezelschapsdierenpraktijk Ciamberlani (nu dierenartsencentrum Plusi ben ik na mijn stage en opleiding in 2017 ook blijven ‘plakken’, mijn eerste job was dus exact wat ik wou, dierenartsassistent!

... tot trimmer

Met veel passie deed ik mijn job, ik genoot ervan om dieren te helpen en beter te zien worden, de banden met de baasjes, etc. Maar de drang om te studeren en bij te leren was groot! De aantrekkingskracht met honden was heel groot wat resulteerde in meer interesses in die richting. Datzelfde jaar startte ik de opleiding tot Hondentrimmer bij Syntra Berchem en in 2018 startte ik in mijn garage een bijberoep als trimmer.

In 2019 behaalde ik na een mooie stage bij Kristin Buylle van het Kizzysalon te Leest mijn diploma hondentrimmer én kreeg ik een mooie aanbieding van een dierenkliniek om daar aan de slag te gaan als dierenartsassistent én trimmer! Dé ideale combinatie! Ik greep deze kans en ging aan de slag bij Dierenkliniek VvD (nu dierenartsencentrum De Merode) te Berchem. Mijn vriend, Maxim, en ik kochten dat jaar ook een huis samen waar er hard gewerkt werd om een mooi volwaardig trimsalon in te richten.

Daarna schoolde ik mij ook nog bij tot volwaardig vacht en diervriendelijk konijnen- en kattentrimmer.

Onze honden

Kars

December 2011 … mijn eerste eigen hond! Met mijn spaarcentjes kocht ik Kars, een Beagle, geboren op 6/9/2011, een ‘oud manneke’ ondertussen. Samen met Kars heb ik in de voorbije jaren veel watertjes doorzwommen. Wij hebben samen een hele mooie, speciale band … mijn ‘once in a lifetime dog’! Als jonge hond ging hij er wel vaak eens vandoor, jachthond zijnde. Nu is hij niet meer weg te slaan bij mijn zijde, over een trouwe vriend gesproken! Ik kan àltijd op hem rekenen, en hij uiteraard op mij … mijn Karsje, Karseflap, Karsiewarsie, blijf nog maar lang bij ons!

Suki (japans: 'geliefd')

In 2018 gingen Maxim, Kars en ik samenwonen. Dé kans om ons gezin uit te breiden! We waren niet actief op zoek naar een 2de hond maar we hadden het wel al eens gehad over onze gedeelde liefde voor Akita’s … In de zomer, op 8/7/2018 werd er bij een klant van de dierenartsenpraktijk waar ik werkte een Aktia pup geboren, ééntje maar! 6 weken later, de eerste prikjes, even knuffelen met dat schattig bolletje wol en thuis gaan vertellen. Maxim voelde het al komen! Niet veel later gingen we samen op puppybezoek en in september kwam Suki ons vergezellen. Een kruising Amerikaanse Akita × Japanse Akita met een genetische ‘afwijking’, lang haar. Wat een hond … het was meteen duidelijk, het karakter van een Akita past perfect bij ons. Nog steeds zijn we beiden tot over onze oren verliefd op onze Suki, Wookie, Chewie, Mookiemookieu, Queen of Hearts!
Laura-web-3

Koji (japans: 'tweede zoon')

Het werd ons al snel duidelijk dat we beiden echte hondenmensen waren en het niet bij 2 honden zou blijven. We wouden graag een Japanse Akita pup in huis nemen na de aankoop van ons huis eind 2019.

Op een dag, eind juli zag ik op Facebook een post passeren met foto’s van iets wat op een langharige Akita leek die een nieuwe thuis zocht. Hij was perfect … 2 dagen later waren we trotse eigenaar van Koji, een kruising Chowchow × Japanse Akita geboren op 18/05/2019. Deze jonge kerel kon bij ons aan zijn 2de leven beginnen en bleek dé perfecte speelkameraad voor Suki te zijn. Ondertussen zijn ze 8 poten op 1 buik en zijn wij heel blij met deze gekke clown. Een mooie aanvulling van ons gezin … Koji, Kooj, Kootiekootie, The Lion King!

Utatarou Go Kireina Takara 'TAROU'

Enkele jaren geleden gingen we op bezoek bij Ellen van de Japanse Akita Kennel ‘Kireina Takara’ (aanrader!) en lieten we ons op de wachtlijst zetten voor een longcoat Japanse Akita. Ze komen maar zelden voor in een nestje dus we wisten dat we even geduld zouden moeten hebben.

18 december 2021 was het dan zover, Tarou werd geboren! Hij bleek dus een langhaar te zijn, perfect voor ons. Eind februari mocht hij ons gezinnetje komen vervoegen. Wat een avonturen gaan wij samen nog beleven … 

Laura-web-5

Prijzen te weten komen?

Openingsuren

  • Maandag: 09:00-18:00
  • Dinsdag: GESLOTEN
  • Woensdag: 09:00-18:00
  • Donderdag: 09:00-18:00
  • Vrijdag: 09:00-18:00
  • Zaterdag: 10:00-16:00
  • Zondag: GESLOTEN

Troeven

Deskundig advies

Kwalitatieve verzorgingsproducten

Persoonlijke aanpak